wyszukiwanie zaawansowane
» » Olej ze Słodkich Migdałów 100% Rafinowany 100 ml

Kategorie

Kontakt

  • Mariusz Olearczyk Plus Zdrowia
    Łapanów 9
    32-740 Łapanów
    NIP: 6821643251
  • E-mail:biuro@pluszdrowia.pl
  • Telefon+ 48 536 777 406
  • Godziny działania sklepuPn. - pt. w godz. 8:00 - 16:00

gwarancja zadowolenia
Poszukujesz sprawdzonego sklepu? Dobrze trafiłaś, sprawdź nasze opinie i zostań z nami!

InPost Poczta Polska DPD
Natychmiastowa wysyłka! Dostawa: Kurier InPost, Paczkomaty, Poczta Polska, Kurier DPD.

Klub Plus Zdrowia
Doceniany stałych Klientów, SUPER Program LOJALNOŚCIOWY dla Ciebie: kupujesz i zyskujesz!

Olej ze Słodkich Migdałów 100 ml Tłoczony na Zimno

Olej ze Słodkich Migdałów 100% Rafinowany 100 ml

Dostępność:Brak towaru

Czas wysyłki:24 godziny

Koszt wysyłki:od 8,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Poczta Polska Odbiór w Punkcie (dostawa 2 dni robocze) - 8,90 zł
InPost Paczkomaty (dostawa 2 dni robocze) - 9,90 zł
Poczta Polska Kurier Pocztex 48 (dostawa 2 dni robocze) - 9,90 zł
Kurier InPost (dostawa 1 dzień roboczy) - 13,90 zł
Kurier DPD (dostawa 1 dzień roboczy) - 17,90 zł
Odbiór osobisty w sklepie (od ręki, własny magazyn) - 0,00 zł

Numer katalogowy:26

Stan magazynowy:

Stan produktu:Nowy

Kraj pochodzenia:Egipt

Termin ważności:Sprawdź termin ważności >>

Cena: 13,70 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 14 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Informacja dot. alergenów
  • Opinie produktu (0)

Olej ze słodkich migdałów 100 ml

Składniki / Ingredients (INCI): Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Opakowanie: Butelka z ciemnego szkła, chroniąca przed światłem


Olej ze słodkich migdałów (rafinowany) znany i stosowany był już w starożytności, najczęściej do pielęgnacji delikatnej skóry niemowląt i dzieci. Obecnie należy do najpopularniejszych olejków stosowanych w kosmetyce, zwłaszcza w pielęgnacji skóry oraz włosów.

Olejek ze słodkich migdałów otrzymywany jest z nasion migdałowca pospolitego. Charakteryzuje się jasnożółtym kolorem, lekkim i przyjemnym zapachem, dzięki czemu można go łączyć z innymi olejami oraz doskonale nadaje się do codziennej pielęgnacji skóry.

Olejek migdałowy zawiera w swoim składzie wiele cennych składników:

  • kwasy nienasycone: linolowy i oleinowy,
  • witaminy z grupy B (B1, B2, B6),
  • witaminy: A, E, D.


To dzięki tym składnikom olej ze słodkich migdałów posiada swoje dobroczynne właściwości:

  • nawilżenie i odżywienie skóry oraz włosów,
  • działanie ujędrniające skórę,
  • łagodzące podrażnienia,
  • opóźnia procesy starzenia się skóry, zmniejsza zmarszczki,
  • dodatkowo chroni skórę przed wysuszeniem i działaniem czynników zewnętrznych: wiatru, słońca, mrozu.


Olej ze słodkich migdałów bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu na skórze.

Kiedy i po co (w jakim celu) stosować olejek ze słodkich migdałów?

Olejek ze słodkich migdałów jest polecany szczególnie kobietom w czasie ciąży, ponieważ w tym okresie skóra wymaga specjalnej troski. Olejek migdałowy zapobiega powstawaniu rozstępów, tworzy na skórze ochronną warstwę, zapobiega utracie wody, ujędrnia ją, nawilża oraz odpowiednio odżywia i pielęgnuje. Jest polecany szczególnie do smarowania skóry na brzuchu, udach, piersiach, czyli obszarów, które są najbardziej narażone na powstawanie rozstępów.

Olej ze słodkich migdałów jest też doskonałym środkiem do pielęgnacji bardzo delikatnej i wymagającej skóry niemowląt i małych dzieci. Z powodzeniem zastąpi drogie, chemiczne emolienty stosowane do smarowania lub kąpieli.

Olejek migdałowy stosowany jest w celu odżywienia, nawilżenia oraz odmłodzenia skóry.
Dzięki zawartości witaminy E i A, które są określane mianem witamin młodości zmieszają ryzyko starzenia się skóry, ujędrniają ją, chronią przed szkodliwym działaniem wolnych rodników oraz nadmierną utratą wady. Coraz częściej olej ze słodkich migdałów zastępuje kremy przeciwzmarszczkowe oraz nawilżające i odżywiające skórę.

Olej ze słodkich migdałów, może też być wykorzystywany jako środek do demakijażu. Ze względu na delikatny charakter, nie wywołuje podrażnień, dobrze usuwa makijaż zarówno z twarzy jak i wrażliwej okolicy oczu.


Jak stosować olej ze słodkich migdałów jako środek do demakijażu?

Wystarczy, że kilka kropelek oleju naniesiemy na dłonie w celu ogrzania, następnie za pomocą płatków kosmetycznych nim nasączonych zmyjemy skutecznie makijaż.

Olej ze słodkich migdałów jest też bardzo dobrym produktem do pielęgnacji włosów oraz paznokci. Regularne stosowanie olejku ze słodkich migdałów pomaga w regeneracji suchych, łamliwych i zniszczonych włosów. Wystarczy wetrzeć odrobinę oleju w końcówki włosów aby stały się piękne, lśniące i doskonale odżywione.

Oprócz pielęgnacji włosów olej ze słodkich migdałów jest też polecany do pielęgnacji paznokci. Wystarczy wetrzeć w skórki i paznokcie odrobinę oleju aby wzmocnić ich płytkę, utwardzić i zapobiec rozdwojeniu czy łamliwości.

Olej ze słodkich migdałów jest coraz częściej wykorzystywany jako naturalna baza do produkcji własnych kosmetyków jako:

  • odżywka do włosów,
  • odżywka do paznokci,
  • olejek do ciała,
  • olejek do masażu,
  • olejek do kąpieli,
  • środek do demakijażu,
  • krem odżywczy i ochronny,
  • krem przeciwzmarszczkowy.

Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu. Chronić przed światłem.
Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów – na terenie zakładu są pakowane soja, orzechy (w tym orzechy ziemne), sezam, gorczyca oraz produkty zawierające gluten i laktozę.

Nikt jeszcze nie napisał opinii do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz opinię.

Napisz opinię do tego produktu, a otrzymasz od nas 5 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz opinię