wyszukiwanie zaawansowane
» » Olej z Czarnuszki (Czarnego Kminu) 100 ml Tłoczony na Zimno Nierafinowany 100%

Kategorie

Kontakt

  • Mariusz Olearczyk Plus Zdrowia
    Łapanów 9
    32-740 Łapanów
    NIP: 6821643251
  • E-mail:biuro@pluszdrowia.pl
  • Telefon+ 48 536 777 406
  • Godziny działania sklepuPn. - pt. w godz. 8:00 - 16:00

gwarancja zadowolenia
Poszukujesz sprawdzonego sklepu? Dobrze trafiłaś, sprawdź nasze opinie i zostań z nami!

InPost Poczta Polska DPD
Natychmiastowa wysyłka! Dostawa: Kurier InPost, Paczkomaty, Poczta Polska, Kurier DPD.

Klub Plus Zdrowia
Doceniany stałych Klientów, SUPER Program LOJALNOŚCIOWY dla Ciebie: kupujesz i zyskujesz!

Olej z Czarnuszki 100 ml Tłoczony na Zimno 100%

Olej z Czarnuszki (Czarnego Kminu) 100 ml Tłoczony na Zimno Nierafinowany 100%

Dostępność:Brak towaru

Czas wysyłki:24 godziny

Koszt wysyłki:od 8,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Poczta Polska Odbiór w Punkcie (dostawa 2 dni robocze) - 8,90 zł
InPost Paczkomaty (dostawa 2 dni robocze) - 9,90 zł
Poczta Polska Kurier Pocztex 48 (dostawa 2 dni robocze) - 9,90 zł
Kurier InPost (dostawa 1 dzień roboczy) - 13,90 zł
Kurier DPD (dostawa 1 dzień roboczy) - 17,90 zł
Odbiór osobisty w sklepie (od ręki, własny magazyn) - 0,00 zł

Numer katalogowy:23

Stan magazynowy:

Kod EAN:5902175363384

Stan produktu:Nowy

Kraj pochodzenia:Egipt

Termin ważności:Sprawdź termin ważności >>

Cena: 21,90 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 22 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Informacja dot. alergenów
  • Opinie produktu (0)

Olej z czarnuszki kosmetyczny (czarnego kminu) 100 ml

Rodzaj: Tłoczony na zimno, nierafinowany

Skład: 100% olej z nasion czarnuszki

Ingredients: Nigella Sativa Seed Oil
 
Opakowanie: Butelka z ciemnego szkła, chroniąca przed światłem

 

Olej z czarnuszki też jest wykorzystywany powszechnie w kosmetyce, szczególnie przy problemach w trądziku oraz problemów z łupieżem.

Tłoczenie na zimno pozwala zachować cenne właściwości czarnuszki, szczególnie jest to ważne przy składnikach, które są bardzo czułe na wysokie temperatury i nieodpowiednia temperatura mogłaby doprowadzić do ich rozpadu.

Czarnuszka (Nigella sativa) powszechnie jest nazywa czarnym kminem i często można ją spotkać pod taką nazwą. Olej z czarnuszki znany i stosowany był już w starożytności zwłaszcza w Egipcie, stąd też często jest określany "złotem faraonów".



Olej z czarnuszki – najważniejsze zastosowania:

Olej z czarnuszki wykorzystuje się też w kuchni. Charakteryzuje się on lekko gorzkawym, intensywnych korzennym zapachem oraz miodową lub nawet ciemnobrązową barwą.

Olej z czarnuszki stosuje się też powszechnie w kosmetyce. Stosowany na skórę wykazuje działanie ochronne przed oparzeniami słonecznym, łagodzi podrażnienia związane z dużą ekspozycją na działanie słońca. Poza tym olej z czarnuszki znacznie przyśpiesza proces gojenia się drobnych ran. Jest też powszechnie stosowany jako środek przy problemach skórnych: AZS, łupieżu, trądziku czy liszai.

Olej z czarnuszki dzięki swoim właściwościom poprawia kondycję skóry, zwłaszcza suchej – nawilża ją i odpowiednio odżywia oraz opóźniające procesy starzenia.

Olej z czarnuszki jest też stosowany w aromatoterapii – wykazuje wówczas działanie uspakajające, łagodzące stres, wyciszające oraz pomaga w bezsenności czy w zwalczaniu chrapania.

Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów – na terenie zakładu są pakowane soja, orzechy (w tym orzechy ziemne), sezam, gorczyca oraz produkty zawierające gluten i laktozę.

Nikt jeszcze nie napisał opinii do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz opinię.

Napisz opinię do tego produktu, a otrzymasz od nas 5 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz opinię