wyszukiwanie zaawansowane
» » Olej Rycynowy 100 ml Tłoczony na Zimno w Ciemnej Butelce

Kategorie

Kontakt

  • Mariusz Olearczyk Plus Zdrowia
    Łapanów 9
    32-740 Łapanów
    NIP: 6821643251
  • E-mail:biuro@pluszdrowia.pl
  • Telefon+ 48 536 777 406
  • Godziny działania sklepuPn. - pt. w godz. 8:00 - 16:00

polska firma
Legalnie działająca POLSKA firma. Do każdej przesyłki dołączany jest paragon.

gwarancja zadowolenia
Tylko ORYGINALNE produkty w atrakcyjnych cenach. GWARANCJA zadowolenia z zakupów.

bezpieczna wysyłka
BŁYSKAWICZNA WYSYŁKA! Bezpłatna dostawa od 149 zł. Dostawa już od 6,90 zł.

Klub Plus Zdrowia
SUPER Program LOJALNOŚCIOWY: kupujesz, zyskujesz!

termin ważności
DŁUGIE TERMINY WAŻNOŚCI produktów. Dokładna lista jest tutaj.

Olej Rycynowy 100 ml Tłoczony na Zimno
Super promocjaPolecamy

Olej Rycynowy 100 ml Tłoczony na Zimno w Ciemnej Butelce

Dostępność:Dostępny

Czas wysyłki:24 godziny

Koszt wysyłki:od 6,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:List Polecony (dostawa 3 dni robocze) - 6,90 zł
List Polecony Priorytetowy (dostawa 1 dzień roboczy) - 8,90 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 8,90 zł
Poczta Polska Kurier Pocztex 48 (dostawa do domu lub pracy) - 9,90 zł
Poczta Polska Kurier Pocztex 48 Pobranie (płatność przy odbiorze, dostawa do domu lub pracy) - 12,90 zł
Kurier DPD (dostawa do domu lub pracy) - 17,90 zł
Kurier DPD Pobranie (płatność przy odbiorze, dostawa do domu lub pracy) - 19,90 zł
Odbiór osobisty w sklepie - 0,00 zł

Numer katalogowy:21

Stan magazynowy:

Stan produktu:Nowy

Kraj pochodzenia:Indie

Termin ważności:Sprawdź termin ważności >>

Cena: 10,00 zł

Cena poprzednia: 11,90 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Informacja dot. alergenów
  • Recenzje produktu (0)

Olej rycynowy kosmetyczny tłoczony na zimno

Rodzaj: tłoczony na zimno

Składniki / Ingredients (INCI): Ricinus Communis (Castor) Seed Oil

Opakowanie: Butelka z ciemnego szkła, chroniąca zawartość przed światłem.


Olej rycynowy kojarzy się prawie wszystkim z działaniem przeczyszczającym. Warto wspomnieć, że oprócz działania przeczyszczającego, olej rycynowy posiada wiele cennych właściwości pielęgnacyjnych. Dawniej olej rycynowy uważany był za uniwersalny środek w każdej domowej apteczce.

Olej tłoczony na zimno jak tutaj opisany olej rycynowy charakteryzuje się tym, że jest uzyskiwany niskich temperaturach, co pozwala uchronić składniki wrażliwe na działanie wysokiej temperatury. Dzięki temu składniki wrażliwe na wysokie temperatury wraz tłoczeniem przechodzą do oleju a nie ulegają zniszczeniu w procesie tłoczenia.

Olej rycynowy pozyskuje się w wyniku tłoczenia nasion rącznika pospolitego. Olej ten na świecie znany jest od wieków, obecnie olej rycynowy dalej jest powszechnie wykorzystywany w wielu gałęziach przemysłu.

Olej rycynowy, może być wykorzystywany w różny sposób, ale przede wszystkim jako 100%, naturalny produkt w pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Jest jednym z najczęściej i najdłużej stosowanych substancji w przemyśle kosmetycznym jako składnik: mydeł, olejków, mazideł, emulsji.

Olej rycynowy charakteryzuje się bezbarwnym lub jasnożółtym zabarwieniem. Ma gęstą oleistą konsystencję.



Zastosowanie oleju rycynowego w pielęgnacji skóry:


Olej rycynowy maże być używany jako środek łagodzący wszelkie problemy skórne:

  • oparzenia,
  • trądzik,
  • cellulit,
  • rozstępy,
  • sucha i łuszczą się skóra.


Olej jest stosowany w pozbywaniu kurzajek, grzybic paznokci i między palcowych. W tym celu wystarczy klika kropel oleju rycynowego nanieść na płatek kosmetyczny, przyłożyć w zmienione miejsce i pozostawić na chwilę. Następnie dokładnie przemyć. Zaleca się stosowanie takiego zabiegu rano i wieczorem.

Olej rycynowy wykorzystuje się też w usuwaniu liszai – uporczywego problemu skórnego. Wystarczy 2 łyżki oleju rycynowego rozcieńczyć z 3-4 łyżeczkami oleju kokosowego, nałożyć na zmienione miejsce (najlepiej taki zabieg stosować na noc), przykryć lub zalepić gazą i pozostawić na całą noc lub stosować jako maść w ciągu dnia.

Olej rycynowy jest też stosowany jako produkt zmniejszający oraz zapobiegający zmarszczkom. Nałożony na skórę twarzy, bardzo szybo wnika w najgłębsze warstwy skóry pobudzając produkcję kolagenu i elastyny. Dodatkowo opóźnia powstawanie zmarszczek, wygładza i zmiękcza nawet bardzo zniszczoną i przesuszona skórę. Wystarczy niewielką ilość oleju rycynowego wsmarować w skórę twarzy aby zatrzymać procesy starzenia.

Olej rycynowy jest też polecany przy problemach skórnych jak: trądzik. Wykazuje działanie antybakteryjne i szybko się wchłania. Wystarczy regularnie myć twarz ciepłą wodą, aby otworzyć pory w skórze, następnie wmasować olej okrężnymi ruchami w twarz, pozostawić na noc, a rano zmyć twarz płynem miceralnym tonikiem lub mleczkiem oczyszczającym.

Olej rycynowy to doskonały produkt nawilżający, bardzo szybko wnika w głąb skóry. Olej rycynowy usuwa suchy, martwy naskórek i odpowiednio nawilża skórę. Olej ten jest bardzo ceniony w zakresie pielęgnacji skóry z uwagi na zdolność do silnego nawilżania oraz odżywia skóry. Aby skóra twarzy każdego dnia była coraz piękniejsza, gładka i promienna wystarczy tylko kroplę lub dwie wmasować wieczorem w skórę twarzy.

Olej rycynowy jest też polecany do redukcji blizn, mimo że działa powoli (musi być stosowany regularnie) jest najtańszym, naturalnym i trwałym sposobem na ten problem. Wszystko to dzięki zawartym w jego składzie kwasom tłuszczowym, które wnikają w bliznę, wypychają ją "ku górze", przy równoczesnym pobudzeniu wzrostu zdrowej tkanki.

Olej rycynowy może też być stosowany w powodzeniem na rozstępy. Aby skutecznie z nimi walczyć lub zapobiegać ich powstawaniu wystarczy wetrzeć olej rycynowy w miejsce na którym są najczęściej rozstępy (brzuch, uda, ramiona) – stosować go regularnie, aby osiągnąć wymarzony i skuteczny efekt.

Zastosowanie oleju rycynowego do pielęgnacji włosów:

Olej rycynowy jest stosowany jako środek stymulujący wzrost włosów. Jest jednym z najbardziej skutecznych, naturalnym oraz najtańszym produktem na pobudzenie wzrostu włosów. Zaleca się aplikowanie zewnętrznie oleju rycynowego na skórę głowy aby odżywić cebulki włosowe. W celu wzmocnienia efektu można go połączyć z olejem kokosowym, arganowym oraz ze słodkich migdałów.

Olej rycynowy zmieszany z innymi olejami pobudza mikrokrążenie krwi i doprowadza ją do meszków włosowych, przez co są one lepiej odżywione i przyśpiesza to ich wzrost.

Aby uzyskać najlepszy efekt wystarczy mieszankę olejów lub sam olej rycynowy nanieść na włosy, okryć je ręcznikiem lub czepkiem, aby zapewnić jak najlepszą wchłanialność i odpowiednią temperaturę, pozostawić na ok. godzinę. Następnie spłukać ciepłą wodą, umyć dokładnie delikatnym szamponem. Po wyschnięciu włosów krople oleju rycynowego lub jego mieszaninę z innymi olejami można wetrzeć w końcówki włosów aby zapobiec ich rozdwajaniu czy łamliwości.

Olej rycynowy oprócz tego, że pobudza wzrost włosów, wzmacnia również rzęsy oraz brwi. Bogaty skład odżywczy oleju rycynowego wzmacnia i chroni rzęsy przed złamaniami, wypadaniem oraz pobudza ich wzrost.

Wykorzystanie oleju rycynowego jako odżywki do rzęs:

1-2 krople oleju wetrzyj w rzęsy, najlepiej przed snem. Regularnie powtarzaj zabieg każdego wieczoru, Drugim sposobem jest wcieranie oleju rycynowego w rzęsy i pozostawienie go na 30-60 minut. Następnie zmywanie łagodnym tonikiem lub mleczkiem.

Olej rycynowy polecany jest również jako środek o przyciemnienia włosów. Skład oleju rycynowego oraz wynikające z tego działanie odżywcze i nawilżające, pomaga zatrzymać wilgoć we wnętrzu włosa, przez to włosy stają się ciemniejsze.

Jak stosować?

Dużą krople oleju rycynowego należy zmieszać odżywką której nie spłukujemy lub ewentualnie pianką do włosów i nałożyć mieszankę równomiernie na włosy na cała ich długość.

Olej rycynowym oraz jego właściwości odżywcze i nawilżające są pomocne w walce z rozdwajającymi się paznokciami oraz obdartymi skórkami. Aby skutecznie zwalczyć ten problem należy olej rycynowy wmasować w paznokcie i skórki. Zaleca się regularne stosowanie w celu utrwalenia efektu pielęgnacyjnego.

Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów – na terenie zakładu są pakowane soja, orzechy (w tym orzechy ziemne), sezam, gorczyca i produkty zawierające gluten.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 5 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz recenzję