wyszukiwanie zaawansowane
» » Olej Marchewkowy 100 ml

Kategorie

Kontakt

  • Mariusz Olearczyk Plus Zdrowia
    Łapanów 9
    32-740 Łapanów
    NIP: 6821643251
  • E-mail:biuro@pluszdrowia.pl
  • Telefon+ 48 536 777 406
  • Godziny działania sklepuPn. - pt. w godz. 8:00 - 16:00

gwarancja zadowolenia
Poszukujesz sprawdzonego sklepu? Dobrze trafiłaś, sprawdź nasze opinie i zostań z nami!

bezpieczna wysyłka
Błyskawiczna wysyłka, dostawa nawet jutro. Bardzo tania przesyłka od 6,90 zł, bezpłatna dostawa od 149 zł!

Klub Plus Zdrowia
Doceniany stałych Klientów, SUPER Program LOJALNOŚCIOWY dla Ciebie: kupujesz i zyskujesz!

Olej Marchewkowy 100 ml
Nasz hit

Olej Marchewkowy 100 ml

Dostępność:Dostępny

Czas wysyłki:24 godziny

Koszt wysyłki:od 6,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:List Polecony (dostawa 3 dni robocze) - 6,90 zł
List Polecony Priorytetowy (dostawa 1 dzień roboczy) - 8,90 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 8,90 zł
Poczta Polska Kurier Pocztex 48 (dostawa do domu lub pracy) - 9,90 zł
Poczta Polska Kurier Pocztex 48 Pobranie (płatność przy odbiorze, dostawa do domu lub pracy) - 12,90 zł
Kurier DPD (dostawa do domu lub pracy) - 17,90 zł
Kurier DPD Pobranie (płatność przy odbiorze, dostawa do domu lub pracy) - 19,90 zł
Odbiór osobisty w sklepie - 0,00 zł

Numer katalogowy:20

Stan magazynowy:

Stan produktu:Nowy

Kraj pochodzenia:Polska

Termin ważności:Sprawdź termin ważności >>

Cena: 13,70 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 14 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Informacja dot. alergenów
  • Recenzje produktu (0)
Olej marchewkowy

INCI / Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Daucus Carota

Kraj pochodzenia: Polska

Opakowanie: Butelka z ciemnego szkła chroniąca prze światłem

 
Olej Marchewkowy - (macerat, nierafinowany) - stosowany jest jako dodatek w olejkach i emulsjach przeznaczonych dla suchej oraz dojrzałej skóry. Używany jest także do poprawy kolorytu skóry, wyrównania przebarwień oraz jako środek ochronny przed promieniowaniem UV. Po zmieszaniu z innym olejem (np. migdałowym) staje się naturalnym samoopalaczem.

Olej z marchwi posiada właściwości regenerujące i ujędrniające skórę. Poza tym olej marchewkowy wykazuje również silne działanie przeciw wolnym rodnikom – opóźnia procesy starzenia, zapobiega pogłębianiu się zmarszczek. Olej marchewkowy posiada też właściwości wyrównujące kolor skóry.

Olej marchewkowym zmniejsza ryzyko szkodliwego wpływu wolnych rodników a procesy starzenia się komórek są znacznie opóźnione. Olej z marchwi chroni też skórę przed promieniowaniem UV. Dodatkowo olej marchewkowy przyśpiesza procesy opalania oraz wydłuża efekt opalenizny.

Olej marchewkowy stosowany jest także do pielęgnacji osłabionych suchych i łamliwych włosów. Ze względu na właściwości łagodzące jest stosowany pomocniczo przy łuszczycy i poparzeniach słonecznych. Olej marchewkowy nadaje skórze delikatnego odcienia pięknej opalenizny.


Jak stosować olej marchewkowy?

Olej z marchwi polecany jest szczególnie jako środek do pielęgnacji, suchej, dojrzałej skóry, skłonnej do zmarszczek oraz wszelkich podrażnień. Oprócz tego olej z marchwi jest stosowany jako dodatek do kremów ochronnych oraz kosmetyków po opalaniu.

Należy olej z marchwi zmieszać z innymi olejkami, np. ze słodkich migdałów. Odmierzamy ok. 10 ml oleju z marchwi ok. 50 ml oleju ze słodkich migdałów i mieszamy oba te emolienty. Tak przygotowaną mieszankę olejową można stosować do smarowania na skórę jako idealny sposób na odpowiednie nawilżenie i odżywianie skóry przy równoczesnym efekcie pięknej opalenizny bez ekspozycji na słońce.

Olej marchewkowy można też łączyć z innymi olejkami:


Systematyczne stosowanie olejku marchewkowego powoduje zauważalne zwiększenie odbudowy  komórek skóry, poprawę jej kondycji, koloru oraz zmniejszenie zmarszczek.

Podsumowując, olej marchewkowy warto stosować, że względu na:

  • działanie przeciwzmarszczkowe,
  • odżywiające skórę,
  • właściwości regenerujące,
  • właściwości antyronikowe,
  • właściwości brązujące,
  • wydłużające efekt opalenizny.
Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów – na terenie zakładu są pakowane soja, orzechy (w tym orzechy ziemne), sezam, gorczyca i produkty zawierające gluten.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 5 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz recenzję