wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » Olejki eteryczne i oleje2 » Oleje3 » Olej Macadamia 100% Kosmetyczny Tłoczony na zimno 50 ml
Kategorie
Kontakt
  • Mariusz Olearczyk Plus Zdrowia
    Łapanów 9
    32-740 Łapanów
    NIP: 6821643251
  • E-mail:biuro@pluszdrowia.pl
  • Telefon+ 48 536 777 406
  • Godziny działania sklepuPn. - pt. w godz. 8:00 - 16:00

gwarancja zadowolenia
Poszukujesz sprawdzonego sklepu? Dobrze trafiłaś, sprawdź nasze opinie i zostań z nami!

InPost Poczta Polska DPD
Bezpłatna dostawa od 99 zł do punktu: Poczty, Żabki, Ruchu, Orlenu przy płatności z góry!

Klub Plus Zdrowia
Doceniany stałych Klientów, SUPER Program LOJALNOŚCIOWY dla Ciebie: kupujesz i zyskujesz!

Olej Macadamia 100% Kosmetyczny Tłoczony na zimno 50 ml

Olej Macadamia 100% Kosmetyczny Tłoczony na zimno 50 ml

Olej Macadamia 100% Kosmetyczny Tłoczony na zimno 50 ml
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

Dostępność:Brak towaru

Czas wysyłki:24 godziny

Koszt wysyłki:od 8,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Odbiór w Punkcie: Poczta, Żabka, Ruch, Orlen - 8,90 zł
Poczta Polska Kurier Pocztex 48 - 9,90 zł
InPost Paczkomaty 24/7 - 11,90 zł
Kurier InPost - 12,90 zł
Kurier DPD - 17,90 zł
Odbiór osobisty w sklepie (od ręki, własny magazyn) - 0,00 zł

Numer katalogowy:698

Stan magazynowy:

Stan produktu:Nowy

Kraj pochodzenia:RPA

Cena: 9,90 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 10 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Opinie produktu (1)

Olej makadamia (macadamia) 50 ml

jest olejem powstałym z orzechów makadamia

Rodzaj: Tłoczony na zimno / nierafinowany

Skład: 100% olej macadamia

Ingredients: Macadamia Ternifolia Seed Oil

Opakowanie: Butelka z ciemnego szkła, chroniąca przed światłem

 

Olej makadamia tłoczony na zimno polecany jest szczególnie do ujędrniania i uelastyczniania suchej, zwiotczałej skóry. Stosowany regularnie pobudza mikrokrążenie oraz pracę układu limfatycznego, dzięki czemu jest pomocny w redukcji cellulitu oraz zapobiega powstawaniu rozstępów.


Olej makadamia tłoczony na zimno.

Oleje tłoczone na zimno jak tutaj opisany olej makadamia posiadają więcej cennych składników, niż oleje tłoczone w wysokich temperaturach. Ponieważ przy tłoczeniu na zimno substancje wrażliwe na wysoką temperaturę nie ulegają rozpadowi ale przechodzą do oleju. W przypadku tłoczenia na gorąco substancje wrażliwe na wysoką temperaturę ulegają rozpadowi i olej jest mniej wartościowy.

Naturalne kosmetyki stają się coraz bardziej popularne i powszechnie stosowane w pielęgnacji skóry, włosów czy paznokci. Zastępują one drogie produkty z sklepowych półek. Coraz to częściej wybieramy produkty bez dodatków zapachowych, parabenów czy konserwantów. Jednym z takich produktów o nieocenionych właściwościach kosmetycznych jest właśnie olej makadamia.

Olej makadamia jest otrzymywany z orzechów makadamia, które wyróżniają się niezwykłymi walorami smakowymi oraz są bardzo bogate w składniki odżywcze. Wyglądem przypominają nieco orzechy laskowe. Z orzechów makadamia, będących także bardzo zdrową przekąską, tłoczy się olej, który w pokojowej temperaturze jest w stanie ciekłym, ma barwę żółtą i delikatny orzechowy zapach, który pozostaje na skórze.

Skład oleju makadamia:

  • wysoka zawartość witaminy A, E,
  • witaminy z grupy B (B1, B2, B3),
  • duża zawartość kwasów nienasyconych: oleinowego, palmitynowego.


Olej z orzechów makadamia jest stosowany przede wszystkim w pielęgnacji bardzo suchej skóry, zniszczonej, pozbawionej blasku oraz elastyczności. Wykazuje dużą skuteczność w łagodzeniu podrażnień, poparzeń słonecznych, w problemach skórnych, takich jak trądzik, łojotok, łuszczyca oraz stosuje się też go w usuwaniu blizn. Olej makadamia jest powszechnie wykorzystywany do masażu, aromatoterapii oraz wszelkich rodzaju zabiegów SPA.

Działanie i zastosowanie oleju makadamia tłoczonego na zimno:

  • wykazuje silne działanie ujędrniające i napinające skórę,
  • używany w masażu pobudza mikrokrążenie oraz usprawnia pracę układu limfatycznego,
  • jest skuteczny w walce z cellulitem,
  • chroni przed powstawaniem rozstępów i zmniejsza już powstałe,
  • działa nawilżająco, odżywczo oraz regenerująco na suchą, zniszczoną, podrażnioną i łuszczącą się skórę,
  • działa ochronnie przed promieniowaniem słonecznym,
  • stosowany jako doskonała odżywka do włosów, zwłaszcza suchych i łamliwych,
  • działa łagodząco na podrażnienia,
  • łagodzi oparzenia słoneczne oraz drobne uszkodzenia skóry jak otarcia,
  • niezwykle odżywia skórę i włosy w witaminy A, E, B.


Olej makadamia jest polecany do każdego rodzaju skóry. Szczególnie poleca się stosowanie oleju makadamia dla osób ze suchą, zwiotczałą skórą, która wymaga nawilżenia ujędrnienia oraz odżywienia.

Wykorzystanie oleju makadamia w pielęgnacji włosów:

Olej makadamia z uwagi na to, że wykazuje małą zdolność do przetłuszczania skóry jest polecany do pielęgnacji włosów. Wystarczy tylko niewielką ilość oleju makadamia wsmarować w skórę głowy oraz na długość włosów, rozczesać je by olej równomiernie dotarł do wszystkich miejsc i pozostawić na ok. 30 - 60 minut, po czym należy włosy spłukać wodą i umyć szamponem. Po umyciu i wysuszeniu włosów krople lub dwie oleju makadamia wcieramy w końcówki.

Stosowanie oleju makadamia do pielęgnacji włosów sprawia, że stają się one odżywione, nawilżone. Olej ten chroni je także przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych, farb koloryzujących czy zabiegów termicznych: np. prostowania. Zabiegi pielęgnacyjne na włosy można stosować łącząc olej makadamia z innymi olejami, np. olejem arganowym czy herbacianym.

Stosowanie oleju makadamia na skórę:

Olej makadamia ze względów na działanie ujędrniające i poprawiające mikrokrążenie jest niezwykle skuteczny walce i zapobieganiu cellulitowi oraz rozstępów. Doskonale odżywia nawet bardzo przesuszoną skórę, z tendencjami do podrażnień czy łuszczenia. Olej makadamia w swoim składzie zawiera także naturalny filtr słoneczny, który chroni przed przesuszeniem i podrażnieniami związanymi z ekspozycją na działanie słońca łagodzi podrażnienia, stany zapalne skóry, może być stosowany w pielęgnacji nawet bardzo wrażliwej skóry niemowląt i dzieci.

Olej makadamia chroni skórę przed nadmierną utratą wody, ujędrnia, uelastycznia oraz przywraca jej zdrowy wygląd. Może być stosowany jako dodatek do olejków do kąpieli, kremów, balsamów oraz emulsji do masażu.

Autor opinii: AleksandraOcena produktu: Ocena produktu 5/5Data napisania opinii: 19-06-2018
Bardzo dobry olej, świetnie działa na moje włosy. W przesyłce dobrze zapakowany

Napisz opinię do tego produktu, a otrzymasz od nas 5 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.