wyszukiwanie zaawansowane
» » » Olej Kokosowy 900 ml Rafinowany Bezzapachowy

polska firma
Legalnie działająca POLSKA firma. Do każdej przesyłki dołączany jest paragon.

gwarancja zadowolenia
GWARANCJA zadowolenia z zakupów. Na przetestowanie i zwrot produktów masz 30 dni.

bezpieczna wysyłka
SZYBKA WYSYŁKA W 24H, paczki są nadawane codziennie pn. - pt. Możesz przesyłkę odebrać w punkcie.

bezpłatna dostawa
Wysyłka już od 8,90 zł. BEZPŁATNA DOSTAWA od 149 zł dla płatności z góry i przy odbiorze.

termin ważności
DŁUGIE TERMINY ważności produktów. Dokładna lista jest tutaj - kliknij aby sprawdzić.

Olej Kokosowy 900 ml Rafinowany Bezzapachowy
Polecamy

Olej Kokosowy 900 ml Rafinowany Bezzapachowy

Dostępność:Dostępny

Czas wysyłki:24 godziny

Koszt wysyłki:od 8,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Poczta Polska Odbiór w punkcie - 8,90 zł
Kurier Pocztex 48 - 9,90 zł
Kurier Pocztex 48 Pobranie (Płatność przy odbiorze) - 12,90 zł
Kurier DPD - 14,90 zł
Kurier DPD Pobranie (Płatność przy odbiorze) - 17,90 zł
Odbiór osobisty w sklepie - 0,00 zł

Numer katalogowy:89

Stan magazynowy:

Stan produktu:Nowy

Kraj pochodzenia:Indonezja

Termin ważności:Sprawdź termin ważności >>

Cena: 19,90 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Informacja dot. alergenów

Olej Kokosowy Bezzapachowy 100%

Rafinowany, Oczyszczony

Składniki: Olej Kokosowy Rafinowany

Zapach: Brak

Smak: Brak


Olej kokosowy to olej roślinny cechujący się ciekawymi właściwościami. Powstaje w wyniku tłoczenia owoców palmy kokosowej.

Olej kokosowy występuje w 2 stanach skupienia:

  • w postaci stałej w temperaturze do ok. 25°C,
  • w postaci płynnej powyżej 25°C.


Stan skupienia nie wpływa na walory zdrowotne, smak i jakość produktu. Najlepiej przechowywać olej kokosowy w suchym i zacienionym miejscu.

Do czego możemy wykorzystać olej kokosowy?

1. Zastosowanie w kuchni:

  • zamiennik masła czy margaryny do smarowania pieczywa,
  • co wypieku ciasta i ciasteczek,
  • do smażenia, duszenia oraz pieczenia,
  • jako dodatek do napojów, deserów zimnych i gorących (koktajle, kawy deserowe).


2. Zastosowanie w kosmetyce:

  • olej kokosowy wykazuje silne działanie nawilżające i odżywcze,
  • pomaga w walce z cellulitem i rozstępami,
  • jest doskonałym zamiennikiem kremów, balsamów, pomadek ochronnych,
  • wykazuje działanie łagodzące na skórę, polecany dla niemowląt i osób lezących – zapobiega odleżynom i odparzeniom,
  • jest coraz częściej stosowany jako skuteczna odżywka dla suchych włosów i łamliwych paznokci,
  • wygładza zmarszczki,
  • może być stosowany do łagodzenia oparzeń słonecznych oraz po opalaniu w solarium a także po ukąszeniach owadów.


Olej kokosowy może być też być stosowany do pielęgnacji zębów i higieny jamy ustnej. Olej kokosowy może być też stosowany jako środek do demakijażu – doskonale zmywa makijaż, chroni przed podrażnieniem.

Olej kokosowy jest też bardzo dobrym produktem dla osób aktywnych i sportowców. Ze względu na wysoką zawartość średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, które mają zdolność do szybkiego przekształcenia się w energię są całkowicie spalane i nie odkładają się w postaci tkanki tłuszczowej, przez co zapewniają zwiększenie możliwości wysiłkowych organizmu.

Olej kokosowy może być też stosowany dla zwierząt, zwłaszcza
do pielęgnacji sierści.


Olej kokosowy występuje w 2 formach:

  1. Olej kokosowy rafinowany – tłoczony na gorącą, z użyciem rozpuszczalników.
  2. Olej kokosowy nierafinowany – tłoczony na zimno, bez rozpuszczalników.


Najzdrowszy jest olej kokosowy nierafinowany, ponieważ do jego produkcji nie używa się rozpuszczalników, ponadto proces tłoczenia odbywa się na zimno, co pozwala na zachowanie składników wrażliwych na działanie wysokiej temperatury. Ponadto olej kokosowy nierafinowany charakteryzuje się intensywnym zapachem i smakiem kokosowym.

Olej rafinowany oczyszczony powstaje w wyższych temperaturach niż nierafinowany, w trakcie procesu używane są rozpuszczalniki co pozbawia oleju charakterystycznego smaku i zapachu kokosowego. Dzięki temu, że nie posiada kokosowego smaku i zapachu nie zmienia smaku potraw i może być używany w kuchni zamiast tradycyjnych olejów.

Odżywka do włosów: niewielką ilość oleju kokosowego wetrzyj we włosy – najlepiej w końcówki, przez co nawilży, odżywi i zregeneruje włosy.

Olej kokosowy rafinowany dodany do popraw nie zmiana ich smaku ani zapachu.

 
Wartość odżywka produktuw 100 gw porcji 15 g%RWS* w 15 g
Wartość energetyczna3700 kJ / 900 kcal555 kJ / 135 kcal7 %
Tłuszcz100 g15 g21 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone92 g13,8 g69 %
Węglowodany0 g0 g0 %
- w tym cukry0 g0 g0 %
Błonnik0 g0 g-
Białko0 g0 g0 %
Sól0 g0 g0 %


*%RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Opakowanie (900 ml) zawiera 60 sugerowanych porcji.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.