wyszukiwanie zaawansowane
» » Olej Jojoba Tłoczony na Zimno Nierafinowany 100 ml

Kategorie

Kontakt

  • Mariusz Olearczyk Plus Zdrowia
    Łapanów 9
    32-740 Łapanów
    NIP: 6821643251
  • E-mail:biuro@pluszdrowia.pl
  • Telefon+ 48 536 777 406
  • Godziny działania sklepuPn. - pt. w godz. 8:00 - 16:00

gwarancja zadowolenia
Poszukujesz sprawdzonego sklepu? Dobrze trafiłaś, sprawdź nasze opinie i zostań z nami!

InPost Poczta Polska DPD
Natychmiastowa wysyłka! Dostawa: Kurier InPost, Paczkomaty, Poczta Polska, Kurier DPD.

Klub Plus Zdrowia
Doceniany stałych Klientów, SUPER Program LOJALNOŚCIOWY dla Ciebie: kupujesz i zyskujesz!

Olej Jojoba Tłoczony na Zimno Nierafinowany 100 ml
Polecamy

Olej Jojoba Tłoczony na Zimno Nierafinowany 100 ml

Dostępność:Ostatnia sztuka

Czas wysyłki:24 godziny

Koszt wysyłki:od 8,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Poczta Polska Odbiór w Punkcie (dostawa 2 dni robocze) - 8,90 zł
InPost Paczkomaty (dostawa 2 dni robocze) - 9,90 zł
Poczta Polska Kurier Pocztex 48 (dostawa 2 dni robocze) - 9,90 zł
Kurier InPost (dostawa 1 dzień roboczy) - 13,90 zł
Kurier DPD (dostawa 1 dzień roboczy) - 17,90 zł
Odbiór osobisty w sklepie (od ręki, własny magazyn) - 0,00 zł

Numer katalogowy:17

Stan magazynowy:

Kod EAN:5902175363124

Stan produktu:Nowy

Kraj pochodzenia:Izrael

Termin ważności:Sprawdź termin ważności >>

Cena: 28,90 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 29 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Informacja dot. alergenów
  • Opinie produktu (0)

Olej Jojoba Golden

Simmondsia Chinensis Seed Oil

Opakowanie: Butelka z ciemnego szkła, chroniąca przed światłem.

 

Olej jojoba jest naturalnym produktem otrzymywanym w wyniku tłoczenia nasion z krzewu Simmondsia chinensis. Olej ten charakteryzuje się odpornością na utlenianie i wysoką temperaturę. Olej jojoba odznacza się wysokim stopniem powinowactwa ze skórą co powoduje że, ma doskonałe przyswajanie, nie zatyka porów, bardzo dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy na skórze.

Olej jojoba jest polecany do:

  • pielęgnacji twarzy oraz ciała,
  • do zabiegów pielęgnujących na włosy,
  • jako baza pod makijaż oraz środek stosowany w celu demakijażu,
  • pielęgnacji bardzo wrażliwych okolic, oczu, bikini, pach zwłaszcza po depilacji,
  • łagodzi podrażnienia i poparzenia słoneczne.


Olej jojoba jest obecnie niezbędnym składnikiem wyposażenia każdego dobrego salonu/gabinetu kosmetycznego oraz nieodzownym elementem wchodzącym w skład podręcznej kosmetyczki każdej kobiety stawiającej na naturalną pielęgnację. Olej jojoba jest dostępny w postaci płynnej, dzięki czemu jest łatwy w aplikacji, dostarcza wiele składników.

Skład oleju jojoba:

  • palmytynian cetylu,
  • skwalen,
  • alkohol alifatyczny,
  • fitosterole,
  • witamina E.

 

Jedną z najważniejszych zalet oleju jojoba jest obecność w jego składzie tych składników, które są niezbędne do utrzymania zdrowego i pięknego wyglądu skóry i włosów. Olej jojoba jest równocześnie jednym z najbardziej naturalnych kosmetyków o działaniu łagodzącym, nie wywołuje stanów alergicznych, może być stosowany przez osoby mające bardzo wrażliwą czy atopową skórę.

Olej jojoba jest polecany dla osób zmagających się z problemem tłustej strefy "T" na twarzy (świecące czoło i nos), ponieważ olej ten stymuluje działanie tłuszczów wytwarzanych naturalnie przez organizm, dzięki czemu reguluje ten mechanizm. Regularne stosowanie może wpłynąć na to, że w końcu trudna strefa "T" nie będzie już problemem - przestaniesz chodzić z błyszczącym nosem i czołem.


Zastosowanie oleju jojoba:

Olej jojoba wykazuje działanie silnie nawilżające oraz ochrania komórki przed nadmierną utratą wody, skuteczne działanie wynika z zawartych w oleju jojoba skwalenie, który niezwykle skutecznie odżywiają i natłuszczają skórę.

Polecany jest do każdego rodzaju skóry, szczególnie nadaje się do regularnego stosowania dla osób z suchą i wrażliwą skórą, czy też skłonną do wyprysków.


Używanie oleju jojoba w pielęgnacji twarzy i ciała:

Regularne korzystanie z oleju jojoba w pielęgnacji skóry twarzy oraz całego ciała zapewnia jędrną, elastyczną i doskonale odżywioną skórę, dzięki czemu jest ona zadbana, odżywiona i odporniejsza na starzenie. Olej jojoba można używać jako zamiennik kremu, balsamu, oliwki, olejku kąpielowego, olejku do masażu, balsamu czy serum przeciw rozstępom czy jako środek do demakijażu.

Zastosowanie oleju jojoba w pielęgnacji włosów:

Olej jojoba może też być z powodzeniem wykorzystywany do pielęgnacji włosów, szczególnie tych zniszczonych, przesuszonych, obciążonych zabiegami: farbowaniem, prostowaniem, trwałą. Dzięki składnikom odżywczym, nawilżającym sprawia, że włosy staja się silniejsze, odżywione i odzyskują lśniący wygląd.

Wystarczy odrobinę oleju jojoba nanieść na skórę głowy i całą długość włosów aby szybko uzyskać taki efekt. Można też olej wcierać w same końcówki włosów aby zapobiec ich rozdwajaniu. Regularne stosowanie oleju jojoba zapewnia piękny i zdrowy wygląd włosów. Polecany jest również w łupieżu.


Używanie oleju jojoba w pielęgnacji paznokci i stóp:

Olej jojoba jest też doskonałym produktem do pielęgnacji suchych, łamliwych paznokci oraz przesuszonych popękanych stóp. Nawilża, odżywia paznokcie oraz zmiękcza skórki. W przypadku stosowania na stopy łagodzi stany przesuszenia i zmniejsza procesy rogowacenia naskórka, zapobiega pękaniu pięt.

Zastosowanie oleju jojoba w domowej kosmetyczce:

Olej jojoba można z powodzeniem mieszać z innymi kosmetykami czy olejami. Nie tylko wzbogaca ich skład oraz działanie ale także przedłuża ich trwałość.

Oto kilka przykładów wykorzystania oleju jojoba:

  • olej jojoba mieszany z olejem z drzewa herbacianego działa nawilżająco oraz przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybicznie,
  • wymieszany z sokiem z cytryny oraz żółtkiem jest doskonałą maseczką oczyszczająco-odżywczą na skórę twarzy,
  • połączenie oleju jojoba z żelem lub płynem pod prysznic lub do kąpieli sprawi, że skóra będzie nawilżona odżywiona i odporna na przesuszanie.


Podsumowując właściwości i działania oleju jojoba należy uwzględnić:

  • doskonałe nawilżenie,
  • odżywienie,
  • szybkość wchłaniania,
  • szerokie możliwości stosowania w pielęgnacji ciała, włosów i paznokci,
  • jest bardzo wydajny.
Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów – na terenie zakładu są pakowane soja, orzechy (w tym orzechy ziemne), sezam, gorczyca oraz produkty zawierające gluten i laktozę.

Nikt jeszcze nie napisał opinii do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz opinię.

Napisz opinię do tego produktu, a otrzymasz od nas 5 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz opinię