wyszukiwanie zaawansowane
» » Olej Arganowy 100 ml Tłoczony na Zimno

Kategorie

Kontakt

  • Mariusz Olearczyk Plus Zdrowia
    Łapanów 9
    32-740 Łapanów
    NIP: 6821643251
  • E-mail:biuro@pluszdrowia.pl
  • Telefon+ 48 536 777 406
  • Godziny działania sklepuPn. - pt. w godz. 8:00 - 16:00

polska firma
Legalnie działająca POLSKA firma. Do każdej przesyłki dołączany jest paragon.

gwarancja zadowolenia
Tylko ORYGINALNE produkty w atrakcyjnych cenach. GWARANCJA zadowolenia z zakupów.

bezpieczna wysyłka
BŁYSKAWICZNA WYSYŁKA! Bezpłatna dostawa od 149 zł. Dostawa już od 6,90 zł.

Klub Plus Zdrowia
SUPER Program LOJALNOŚCIOWY: kupujesz, zyskujesz!

termin ważności
DŁUGIE TERMINY WAŻNOŚCI produktów. Dokładna lista jest tutaj.

Olej Arganowy 100 ml Tłoczony na Zimno
Polecamy

Olej Arganowy 100 ml Tłoczony na Zimno

Dostępność:Ostatnia sztuka

Czas wysyłki:24 godziny

Koszt wysyłki:od 6,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:List Polecony (dostawa 3 dni robocze) - 6,90 zł
List Polecony Priorytetowy (dostawa 1 dzień roboczy) - 8,90 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 8,90 zł
Poczta Polska Kurier Pocztex 48 (dostawa do domu lub pracy) - 9,90 zł
Poczta Polska Kurier Pocztex 48 Pobranie (płatność przy odbiorze, dostawa do domu lub pracy) - 12,90 zł
Kurier DPD (dostawa do domu lub pracy) - 17,90 zł
Kurier DPD Pobranie (płatność przy odbiorze, dostawa do domu lub pracy) - 19,90 zł
Odbiór osobisty w sklepie - 0,00 zł

Numer katalogowy:3

Stan magazynowy:

Stan produktu:Nowy

Kraj pochodzenia:Maroko

Termin ważności:Sprawdź termin ważności >>

Cena: 31,30 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 32 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Informacja dot. alergenów
  • Recenzje produktu (0)

Olej arganowy - kosmetyczny

Rodzaj: tłoczony na zimno, organiczny, niefiltrowany, nierafinowany

Zapach: charakterystyczny dla oleju arganowego

Certyfikat: ECOCERT, USDA ORGANIC

Składniki / Ingredients (INCI): Argania Spinosa (Argan) Nut Oil

Kraj pochodzenia: Maroko

Opakowanie: butelka z ciemnego szkła, chroniąca przed światłem.

 

Olej arganowy nazywa przez wielu "eliksirem młodości". Od stuleci wykorzystywany jest przez Marokańczyków do celów zdrowotnych, kosmetycznych oraz w kuchni. Jego cenne właściwości zostały odkryte niedawno przez pozostałe kraje świata. Olej arganowy należy obecnie do najpopularniejszych olejów kosmetycznych. Dzięki wszechstronnemu wykorzystywaniu olej arganowy jest nazywany "płynnym złotem Maroka" lub po prostu "złotem Maroka".

Olej arganowy pozyskiwany jest z orzechów drzewa o nazwie argania żelazna. Jest to jedno z najstarszych drzew świata. Charakteryzuje się długimi korzeniami, które sięgają nawet do 30 m w głąb ziemi, dzięki czemu, może "żyć i owocować" nawet w bardzo trudnych warunkach (susza), dobrze znosi też temperaturę w zakresie 0-50°C. Drzewo arganii żelaznej owocuje co 2 lata, najczęściej w lipcu. Jest drzewem rosnącym tylko w Maroku, owocem a zarazem surowcem do produkcji oleju arganowego są orzechy wielkości śliwki.

Olej arganowy wytwarzany był wcześniej nieco inaczej niż obecnie. Orzechy były zbierane po wypluciu ich lub wydaleniu przez kozy. Wydalone lub wyplute orzechy rozgniatano w moździerzach, następnie z otrzymanej miazgi wyciskano olej.

Dzisiaj proces pozyskiwania oleju arganowego przeprowadzany jest mechanicznie z wykorzystaniem maszyn, ze względu na wszechstronność zastosowania oleju i duże zainteresowanie wszystkich krajów świata wymusiło jego pozyskiwanie na masową skalę.

Olej arganowy swoje właściwości pielęgnacyjne zawdzięcza:

  • witaminie E,
  • niezbędnym nienasyconym kwasom tłuszczowym - omega 6 i 9,
  • polifenolom.

 

Właściwości oleju arganowego:

Głównym składnikiem oleju arganowego są nienasycone kwasy tłuszczowe (omega 6 i omega 9) oraz witamina E, która jest bardzo silnym przeciwutleniaczem, która znacząco poprawia wygląd skóry. Bogaty skład odżywczy oleju arganowego skutecznie regeneruje skórę i łagodzi podrażnienia, stany zapalane oraz objawy alergii.

Olej arganowy dzięki bardzo wysokiej zawartości witaminy E jest pomocny w redukowaniu zmarszczek, poprzez zdolność odbudowywania warstwy lipidowej skóry zapobiega równocześnie ich powstawaniu. Z kolei właściwości antyoksydacyjne odpowiadają, że niszczenie szkodliwych dla zdrowia wolnych rodników.

Olej arganowy stosowany na skórę oraz włosy wykazuje działanie odżywcze, nawilżające, uelastyczniające skórę oraz przeciwzmarszczkowe. Posiada też działanie przeciwbakteryjne – jest coraz częściej stosowany w terapii trądziku, egzemy, łuszczycy, oparzeń. Olej arganowy działa też niezwykle pielęgnująco na włosy w wcierany w końcówki zdecydowanie poprawia ich kondycję, odżywia, nawilża, zapobiega ich rozdwojeniu oraz dodaje im blasku i witalności.

Olej arganowy można stosować bezpośrednio na skórę, mieszać  innymi olejkami np. ze słodkich migdałów, marchewkowym, z ulubionym kremem, balsamem czy odżywką do włosów. Olej arganowy jest też stosowany do pielęgnacji skóry niemowląt i dzieci, zapobiega odparzeniom. W gronie kobiet doceniany także za zmniejszenie cellulitu oraz zapobieganie rozstępom. Jest też pomocny w zmniejszeniu widoczności blizn.

Cenne właściwości oleju arganowego wpłynęły na to, że jest on stosowany w przemyśle kosmetycznym oraz farmaceutycznym do produkcji kremów, szamponów, mydeł, płynów, emulsji odżywek, maści. Dużą zaletą oleju arganowego jest też zdolność do niszczenia wolnych rodników. Olej arganowy nie wykazuje działania toksycznego.

Podsumowując, najważniejsze działanie oleju arganowego to:

  • działanie regenerujące na skórę, włosy i paznokcie,
  • odżywianie dojrzałej, starzejącej się skóry,
  • działanie przeciwzmarszczkowe,
  • głębokie nawilżenie nawet bardzo suchej skóry,
  • zapobieganie przesuszeniu i utracie jędrności skóry,
  • łagodzenie stanów zapalanych i podrażnień skóry,
  • wspomaganie przy trądziku, łuszczycy,
  • zapobieganie oraz zmniejszenie rozstępów,
  • zmniejszenie cellulitu,
  • zapobieganie rozdwajaniu i łamliwości włosów oraz paznokci,
  • zapobiega przesuszeniu skóry, jej pęknięciom, otarciom,
  • odbudowuje płaszcz lipidowy skóry.

 

Olej arganowy zaleca się używać także jako środka do demakijażu oraz emulsji do masażu. Polecany jest do codziennej pielęgnacji skóry, włosów oraz paznokci. Stosowany w trakcie masażu, pobudza dodatkowo krążenie, odmładza skórę i czyni ją niezwykle zadbaną.

Olej arganowy należy przechowywać w ciemnym miejscu.

Sposób użycia: zaaplikuj bezpośrednio na skórę twarzy oraz całego ciała lub wymieszaj na otwartej dłoni z ulubioną wodą kwiatową i wmasuj w skórę.

Składniki / Ingredients (INCI): Argania Spinosa (Argan) Nut Oil

Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów – na terenie zakładu są pakowane soja, orzechy (w tym orzechy ziemne), sezam, gorczyca i produkty zawierające gluten.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 5 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz recenzję