wyszukiwanie zaawansowane
» » » Mąka migdałowa jasna 250 g

Kategorie

Kontakt

  • Mariusz Olearczyk Plus Zdrowia
    Łapanów 9
    32-740 Łapanów
    NIP: 6821643251
  • E-mail:biuro@pluszdrowia.pl
  • Telefon+ 48 536 777 406
  • Godziny działania sklepuPn. - pt. w godz. 8:00 - 16:00

gwarancja zadowolenia
Poszukujesz sprawdzonego sklepu? Dobrze trafiłaś, sprawdź nasze opinie i zostań z nami!

InPost Poczta Polska DPD
Natychmiastowa wysyłka! Dostawa: Kurier InPost, Paczkomaty, Poczta Polska, Kurier DPD.

Klub Plus Zdrowia
Doceniany stałych Klientów, SUPER Program LOJALNOŚCIOWY dla Ciebie: kupujesz i zyskujesz!

Mąka migdałowa
Super promocja

Mąka migdałowa jasna 250 g

Dostępność:Ostatnia sztuka

Czas wysyłki:24 godziny

Koszt wysyłki:od 8,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Poczta Polska Odbiór w Punkcie (dostawa 2 dni robocze) - 8,90 zł
InPost Paczkomaty (dostawa 2 dni robocze) - 9,90 zł
Poczta Polska Kurier Pocztex 48 (dostawa 2 dni robocze) - 9,90 zł
Kurier InPost (dostawa 1 dzień roboczy) - 13,90 zł
Kurier DPD (dostawa 1 dzień roboczy) - 17,90 zł
Odbiór osobisty w sklepie (od ręki, własny magazyn) - 0,00 zł

Numer katalogowy:460

Stan magazynowy:

Kod EAN:5903229003065

Stan produktu:Nowy

Kraj pochodzenia:USA

Termin ważności:Sprawdź termin ważności >>

Cena: 13,90 zł

Cena poprzednia: 15,90 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Informacja dot. alergenów
  • Opinie produktu (0)
Mąka migdałowa jasna 250 g

Mąka migdałowa to produkt spożywczy, który powstaje w wyniku zmielenia zblanszowanych, nie poddanych prażeniu migdałów. Charakteryzuje się swoistą dla migdałów, naturalną, słodyczą, dlatego świetnie nadaje się do wypieków, naleśników, gofrów i innych pyszności, typu: koktajle, trufle proteinowe, itp. Jest produktem bezglutenowym, może być stosowana jako zamiennik tradycyjnej mąki pszennej.

Mąka migdałowa najczęściej wykorzystywana jest do pieczenia ciast, pieczywa, naleśników czy gofrów. Doskonale sprawdza się także do zagęszczaniu zup i sosów. Stanowi doskonałą i zdrowszą alternatywę dla mąk zbożowych: pszennej, żytniej, owsianej. Mąkę migdałową można dodawać do płatków śniadaniowych, przygotowywać koktajle mleczne i owocowe. Mąka migdałowa może być tez stosowana w celu dekoracji deserów i oraz jako posypka do sałatek i surówek.

 
Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 50 g%RWS* w 50 g
Wartość energetyczna2393 kJ / 572 kcal1197 kJ / 286 kcal14%
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
52 g
4,74 g
26 g
2,37 g
37%
12%
Węglowodany
w tym cukry
20,5 g
4,2 g
10,3 g
2,1 g
4%
2%
Błonnik12,9 g6,5 g-
Białko20 g10 g20%
Sól0,04 g<0,04 g<1%

Możliwe naturalne odchylenia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Opakowanie 250 g zawiera 5 sugerowanych porcji.


Mąka migdałowa w przeciwieństwie do mąk zbożowych, np. pszennej, może być spożywana na surowo, dlatego jej zastosowanie jest szersze, dzięki czemu zyskuje na atrakcyjności.

Oto kilka przykładów na zastosowanie mąki migdałowej:


1.Ciasteczka na mące migdałowej:

Składniki na ok. 20 ciasteczek:
  • 2 szklanki mąki migdałowej,
  • 1/2 szklanki maki z cieciorki lub ryżowej,
  • 2 jajka,
  • 1/4 szklanki oleju kokosowego (albo masła),
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 3 płaskie łyżki ksylitolu,
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 1/4 łyżeczki drobnej soli himalajskiej,
  • 2 garście rodzynek lub suszonej żurawiny.

Najpierw nastawiamy piekarnik na 180°C. W misce wymieszamy mąki z sodą i ksylitolem, a w drugiej ucieramy olej z jajkami, następnie mieszamy wszystkie składnik. Na koniec wsypujemy rodzynki lub żurawinę.

Nakładamy masę łyżką i spłaszczać na blasze, ale można z niej lepić kulki, które spłaszczamy do postaci małego placka. Pieczemy ok. 20-25 min.


2. Pralinki migdałowe w wersji fit:

Składniki:
  • 1 szklanka mąki migdałowej,
  • 2 łyżki miodu lub ksylitolu/cukru kokosowego/inuliny,
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego,
  • opcjonalnie sok z cytryny.
do obtoczenia:
wiórki kokosowe, mak, mąka kokosowa/arachidowa lub migdałowa.

Przygotowanie:
Do miski wsypać mąkę migdałową, dodać miód lub cukier kokosowy oraz olej i wymieszać ręką, następnie uformować kuleczki. Można też dodać pół łyżeczki soku z cytryny dla przełamania słodyczy. Obtoczyć w wiórkach lub maku lub wybranej mące.


3. Chleb paleo:

Składniki:
  • 2 szklanki mąki migdałowej,
  • 1/2 szklanki mąki z cieciorki,
  • 1/2 szklanki siemienia lniane,
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
  • 1/3 szklanki masła lub olej kokosowego,
  • 4 jajka,
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego, np. greckiego,
  • 1 łyżka siemienia lniane dodatkowo,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • 1/2 łyżeczki soli himalajskiej,
  • 1 łyżka octu jabłkowego.

Wymieszać razem wszystkie suche składniki.
1. Do pojemnika, w którym będziesz wyrabiać ciasto, wbij jajka razem z roztopionym masłem lub olejem, jogurtem i octem jabłkowym.
2. Mikserem ubijaj mokre składniki, aż się dobrze połączą. Możesz też najpierw chwilę ubijać same jajka, a pod koniec dodać inne mokre składniki.
3. Dodaj suche składniki do mokrych i ręcznie dobrze wymieszaj ciasto. Nie używaj miksera i nie mieszaj zbyt długo, bo ciasto stanie się gumowe.
4. Foremkę keksową posmaruj tłuszczem albo wyłóż papierem do pieczenia. Po przełożeniu ciasta do foremki możesz je posypać dodatkową łyżeczką siemienia lnianego.
5. Piecz w temperaturze 180-200°C przez około 25 minut .
6. Po upieczeniu daj chlebowi ostygnąć, najlepiej na ruszcie, żeby mógł także oddać wilgoć od spodu.

Smacznego ;-)
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.

Nikt jeszcze nie napisał opinii do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz opinię.

Napisz opinię do tego produktu, a otrzymasz od nas 5 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz opinię